Åbent: onsdag - fredag 12-17 // lørdag 11-15

Alle kunstværker i Galleri NB

Firkantede Perler

Slut dato: 21-01-2023

Firkantede Perler 

06.01 - 21.01 

Firkantede Perler – umiddelbart en umulig titel, med mindre, at vi i dette tilfælde tænker på malerier, collage og håndkolorerede ætsninger. Ikke alene er disse udvalgte kunstværker firkantede, men det er ophængningen også, idet kunstværkerne præsenteres i markante blokke.

Ordet perler handler i denne sammenhæng om billedkunstneriske perler, som kunstnerne Nana RH Bastrup, Marius Martinussen og Vilmantas står bag.

Nana Rosenørn Holland Bastrup

 
Udstillingsfoto

 
Link til værkerne

Nana Rosenørn Holland Bastrup (f.1987). Serien (Vienna Colour Affairs) blev skabt i 2013, hvor Nana RH Bastrup var på udveksling på Akademie der Bildenden Künste i Wien. Her arbejdede hun på en række collage/tegninger, hvor hun udforskede spændingsfelterne og dynamikken mellem kønnene.


Marius Martinussen


Udstillingsfoto


Link til værkerne

Marius Martinussen (f. 1978). Serien CROSSHATCHED er skabt med inspiration i den amerikanske kunstner Jasper John (f. 1930), som i 1960'erne skabte en visionær serie med samme titel. 
Marius Martinussen har i disse malerier strammet op på Jasper Johns abstrakte udtryk og dermed har han opnået et selvstændigt kunstnerisk udtryk i serie. 

Vilmantas Marcinkevicius


Udsnit af udstillingen


Link til værkerne

Vilmantas Marcinkevicius (1969). I 2009 udførte Vilmantas 5 imponerende firefarvede akvatinter på det førende dybtrykkeri Atelier Larsen i Helsingborg. Oplaget er kun 40 nummerede og signerede eksemplarer af hvert motiv.