Artworks in stock

Opening hours: Wed-Fri: 12-17 // Sat: 11-15

Andrea Damp og Beate Höing udstiller

Slut dato: 2019-02-24

Søndag d. 20. januar åbner galleri NB udstillinger med Andrea Damp i MAIN gallery og Beate Höing i NBeX project.

Begge udstillinger er særdeles omfattende og meget forskellige. Andrea Damp viser et overflødighedshorn af malerier, mens Beate Höing præsenterer en række interessante skulpturer i porcelæn.

Andrea Damp

Fingerspitzengefühl

Andrea Damp, Carpe-Noctem_IV, 130x250

Andrea Damp (f. 1977 på Rügen) er et utroligt menneske. Energisk, positiv og ikke mindst enormt dygtig, kreativ og spændende. Hendes tilgang til kunsten er umiddelbart umiddelbar. Men skindet kan let bedrage. Med baggrund i hendes barndoms erindringer, hendes egne børn og den samlede hukommelse om uskyldigheden i legene og fantasierne skaber hun små og store malerier, hvor især børn drager på ukendte eventyr ind i dybe skove, undersøger naturen eller leger alene eller sammen med andre. 

Titlen Fingerspitzengefühl, hvor elementerne balancerer på en knivsæg, passer særdeles godt på udstillingen. Andrea Damp er teknisk meget dygtig, hvilket gør hende i stand til at forene det næsten abstrakte maleri med den figurative fortælling. Hendes rolige, koncentrerede og samtidig meget virtouse udtryk gør hende til en ganske bemærkelsesværdig kunstner, som vi sætter stor pris på, at få lov til at udstille. 

til trods for hendes mange andre engagementer i Tyskland er dette hendes fjerde udstilling siden 2013 i galleri NB, hvilket er et udtryk for den store dedikation, som kunstneren og galleriet har i samarbejdet.

Beate Höing

girls girls girls

Beate Höing, 9 x 33 x 16 cm, glazed ceramic, found objects of porcelain

Vi er beærede over at kunne præsentere Beate Höing (f. 1966) som ny kunstner i NBeX project.
Beate Höing er inspireret af og har skabt sin egen ikonografi med udgangspunkt i den kulturhistoriske folkekunst, dens myter og ritualer. 

Beate Höings keramiske skulpturer skildrer en passion for skønhed, det delikate og æstetiske i et legende formsprog. Hendes værker kaster et meget poetisk, til tider ironisk blik på fortiden, når hun fortæller om nostalgiske minder, deres drømme og ofte surrealistiske verdener. 

Vi glæder os til at kunne præsentere hendes på en gang dybt seriøse kunst blødt op med et lille glimt i øjet. 

Beate Höing bor nær Munster i Tyskland. Herfra har hun skabt sin karriere, som gør hendes cv stort og omfattende. Hendes mange udstillinger i ind- og udland, samt placeringer i adskillige museale samlinger, gør hende særlig kendt i specielt Tyskland og Sverige.  

Begge kunstnere er meget spændende at møde, og derfor ser vi frem til ferniseringen søndag d. 20 januar kl. 14-16, hvor begge kunstnere deltager. 

Udstillingerne kan opleves indtil søndag d. 24. februar.