logo
Follow Galleri NB on Artsy
Bookmark and Share

Invitation til udstillinger med Vilmantas og Toon Berghahn

Oprettet af: Galleri NB Viborg
30-11-2013 10:36

Det er en fornøjelse at kunne invitere til to ferniseringer 
lørdag d. 2. november kl. 13.30 - 16.00 
på to meget forskellige kunstnere, som tilsammen vil give os store kunstoplevelser i den kommende måned. 

 

Vilmantas Marcinkevicius
   
Refleksion(s) 
galleri NB

Toon Berghahn

  

Royale
NBeX project
Åbningsprogram:
kl. 13.45 Toon Berghahn fortæller om sin udstilling i NBeX project
kl. 14.15 Vilmantas fortæller om sin udstilling i galleri NB
Derefter holder borgmester Søren Pape Poulsen åbningstalen 

Om kunstnerne:

Toon Berghahn

(f. 1970)
  
Det er kun et år siden, at  Toon Berghahn første gang udstillede i galleri NB. Men vi oplever at han er inde i en så stærk og spændende udvikling, at vi gerne vil præsentere hans nyeste værker på denne udstilling i NBeX project. 

Han siger om udstillingen: Mine nye værker handler mere om bygninger. De er paladser og kirker, enorme bygninger fyldt med storhed. Lyset er også meget vigtigt. Det mystiske lys - det som for eksempel kommer fra glasmosaikker eller en kandelaber. Samtidig er mine værker af de gamle bygninger, kongehuse og magten i en fusion med den nye kunst.

Udstillingstitlen er Royale, hvilket ikke er nogen tilfældighed, idet han har været nomineret til Young Painters Prize, som årligt finder sted på kongeslottet i Amsterdam. Og netop herfra er han blevet inspireret til en række af de malerier, som han udstiller i NBeX project.


Toon Berghahn har på det seneste udstillet i en række betydende internationale sammenhænge. Her kan nævnes NordArt i Tyskland og XV 
Vilnius Painting Triennal. Desuden har tusinder set hans megaværk på Viborg International Billboard Painting Festival.
 

(f. 1969)  

   
Efter afslutningen på kunstakademiet i 1995 tog Vilmantas (f. 1969) i første omgang til England for at plukke jordbær. Simpelthen fordi han manglede penge. Opholdet i jordbærmarkerne gav ham samtidig ny energi og inspiration til at fortsætte den kunstneriske løbebane. I hans skitsebog The Limonas Period fra samme periode kan man følge, hvordan han fandt sit ståsted og hvordan han udviklede sit personlige udtryk. Vilmantas kunst har sidenhen ført ham rundt i verden til udstillinger på museer, gallerier, kunsthaller og kunstmesser. Senest har han udstillet i Bispegården i Kalundborg, og han har netop deltaget i Vienna Artfair i Østrig sammen med Young Painters Prize.

Vilmantas har været fast kunstner i galleri NB siden 1998, og hans værker kan opleves i mange sammenhænge. Blandt andet har han gennemført en række inspirerende udsmykninger i hele Danmark. For eksempel ser mange mennesker hver dag hans store udsmykninger i indgangspartierne til det internationale kollegium Camp Logos i Viborg. 
Udstillingen i galleri NB kalder han Refleksion(s). Hermed antyder han et tema, hvor hans værker skal skabe eftertanke eller refleksioner hos beskuerne, og samtidig åbner han for en forståelse af sin egen tilgang til de enkelte malerier. Malerierne rummer en høj grad af genkendelighed, men som det altid gælder både individuelt og når mennesker interagerer, så fornemmer man i disse malerier tydeligt, hvordan refleksionerne svinger fra det næsten abstrakte niveau til de mere afklarede tanker.

På grund af maleriernes store intensitet rører Vilmantas på den kommende udstilling ved nogle af de dybeste følelser i os alle. Farverne er dybe og kontrastfyldte og motiverne er nærværende med en fascinerende kraft. De så at sige inviterer publikum ind til udstillingen med henblik på at give dem gode undskyldninger til at reflektere over deres eget liv, eller hvordan de oplever forholdet mellem eksempelvis mand og kvinde.