logo
Follow Galleri NB on Artsy
Bookmark and Share

Kunstnere

Om Billboard Painting Festivalen:

Links:
Facebook samt www.billboardpainting.dk

Billboard Painting Festivalen er en unik festival, idet Viborg det er det eneste sted i verden, hvor mega-store malerier skabes og præsenteres på en kunstrute gennem centrum til den naturskønne Søndersø.
Hele 40 internationale kunstnere kan opleves på kunstruten. Og deres meget forskellige kulturbaggrunde gør, at kunstruten bliver meget varieret.

Festivalen indledes med en workshop i dagene 1. - 13. juni, hvor 10 unge kunstnere maler 10 nye billboards på Sct. Mathias Torv.
Listen af kunstnere lover meget variation i udtrykkene:
1. Aditya Aryal, Nepal
2. Carl Frederik Angel, Norge
3. Kasper Møller Christiansen, Danmark
4. Line Busch, Danmark
5. Meydad Eliayhu, Israel
6. Mia Drøschler, Danmark
7. Michael Isling, Danmark
8. Roz Plazma, Israel/Ukraine
9. Enrique Minjares Padilla, Mexico
10. Kristian Vodder Svensson, Danmark

Temaet for de nye billboard paintings i år er: Kroppen i bevægelse, følelser og kropssprog, hvilket sikkert bliver festligt at følge live. På udstillingen i galleri NB er temaet derimod, at kunstnerne får lov til at præsentere deres normale værker.
Det er fjerde gang at Billboard Painting Festivalen afholdes og gennem årene har der været adskillige unge top kunstnere med i workshoppen. Dem har galleriet også kontakt til, så vi i år vil præsentere ikke alene de nye deltagere i årets festival,
men også flere af de tidligere billboard painting kunstnere. De er blandt andre Hugo Tieleman, Kàri Svensson, Paul Smulders, toon Berghahn og Vilmantas.