logo
Follow Galleri NB on Artsy
Bookmark and Share

Kunstnere

Artist Statement
Mit arbejde er præget af kontraster - sammenstillingen af modsætninger på flere niveauer - som er anerkendt i hele mine malerier. Fine detaljer, streger og omhyggeligt malet figurer kolliderer med kraftige penselstrøg, stænk og sløret konturer. Bløde organiske former og mangesidede figurer mødes hårdt, beregnet geometriske abstraktioner.
Den verden, jeg skildrer, er ikke et fysisk sted i tid og rum. Det er en indre verden, en verden, hvor tanker, følelser og rå kognition definerer ikke kun figurerne, men også den plads, de bebor.
For mig den kreative proces er en nøgle til den indre, psykologiske verden - balancere på grænsen mellem det bevidste og ubevidste og kredser omkring temaer som, hvordan vi forholder os til den verden, vi lever i, at definitionen af "selv" contra den omgivende verden, vores kropslige integritet og dødelighed.
Mit arbejde ofte beskæftiger sig med emner som fremmedgørelse, ensomhed og udøvelse af en uopnåelig indre harmoni. Generelt er jeg meget interesseret i menneskets indre liv, og det viser sig i den måde, som mine figurer sluttelig fremstår på. Deres forskellige vansirethed, manglende kropsdele og flere vinkler er et symbol på deres psykologi og kognitive mekanismer.
Etiketter såsom "eksistentiel surrealisme" eller "psykologisk realisme" er ofte blevet brugt om mit arbejde – og jeg synes det beskriver det godt. Jeg sigter mod at lave kunst, der ikke kun fortæller om mig, men også taler til betragteren og som er åben for fortolkning – og det kan medføre tolkninger, som jeg ikke selv havde forudset.
Min proces er dialog, anvendelse, gennemgang, ødelæggelse og skabelse. Mit favorit medium er akrylmaling - det tørrer hurtigt og passer både mit temperament og min teknik meget godt. Jeg vil helst tilføje lag efter lag i mine malerier uden for meget ophold.
I den proces, stræber jeg efter at opnå en balance - på grænsen til det bevidste og ubevidste, hvor jeg reagerer og maler uden for meget refleksion, afvekslende med mere reflekterede og kontrollerede beslutninger.
Jeg anvender flere lag, tilføjer og fjerner elementer, og jeg arbejder direkte på lærredet, tegner mine skitser op med maling eller trækul. Det indbefatter ofte kul og blyantstegninger i flere lag, hvilket resulterer i en mere følsom og skrøbelig "fornemmelse".
Overmale dele, begå fejl og blive fortabt, er en meget vigtig del af min proces. Selvom det til tider er frustrerende at fare vild og miste overblikket, giver det mulighed for at uforudsete og usædvanlige ideer at opstå. For mig er kreativitet lige så meget om at rive ned og ødelægge, da det handler om at skabe og opbygge. Dette betyder også, at det endelige arbejde er et resultat af den proces snarere end et planlagt billede.
Mod slutningen af den proces, tilføjer jeg finere detaljer, efterbehandler højdepunkter og tilføjer skygge og oprydning visse linjer og områder. Du finder ofte spor af selve processen i et færdigt værk: Strukturen af lagdelt maling, delikat blyant arbejde, de rå udtværet kulstreger og lag sammenslyngede og delvist eksponeret.
Da min proces er cyklisk, er det også endeløst - Jeg vil ofte revidere allerede " færdigt arbejde" og omarbejde det hele igen, give det en ny dimension og tilføje historie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
JOHN REUSS

Født i 1973 i Tyskland. Bor og arbejder i Danmark.

UDDANNELSE
2002: BA Computer Science, University of Aalborg, Denmark
1993: Design & Pattern Developer

SOLO UDSTILLINGER
2016
Fragmented vision, galleri NB, Viborg DK
2015
Please Destroy This", in collaboration with Jacob Juhl, Galleri V58, Århus DK 2015
2014
Hide & Seek, galleri NBeX, Viborg, Danmark
2013
Mind and Matter, Hillyer Art Space, Washington DC
The Inside Angle, NbeX, Viborg, Denmark
2012
ArtStra Galleri, Copenhagen
2011
“Familie af Fremmede”, Galleri Progres, Horsens
2009
“Grænseland”, Galleri Progres, Horsens
2008
Galleri Vibse, Vejle
2001
Galleri Inuit, Aalborg
Kulturkøbmanden, Skørping

GRUPPE UDSTILLINGER
2017: KunstRai, Amsterdam, NL
2017: North, Aalborg, DK
2017: Art Herning, Herning, DK
2016: Art Herning, Herning, DK
2015: G.R.A.F.O gallery Vilnius, Litauen
2015: Trans-Figuration, galleri NB, Viborg, Danmark
2014: "REmantics", Galleri V58, Århus, Danmark
2012: Juleevent, galleri NB Viborg, Danmark
2012: “Samtlige Hændelser”, ArtStra Galleri, Copenhagen
2012: Art Herning, Herning
2011: “Progres 2”, Galleri Progres, Horsens
2011: “Your Art”, Rundetaarn, Copenhagen
2011: “Optipism”, Gallery Dada Post, Berlin
2011: Art Herning, Herning
2009: Art Herning, Herning
2008 “Trust 100%”, Kulturspinderiet, Silkeborg

CENSUREREDE UDSTILLINGER
2010: Kunstnernes Sommerudstilling (KS10), Tistrup
2008: “INSIDE08”, Kunstpakhuset, Ikast

UDMÆRKELSER
2008: 1. pris ved ‘INSIDE08’, Kunstpakhuset, Ikast 2008