logo
Follow Galleri NB on Artsy
Bookmark and Share

Kunstnere

Billboard Painters Exhibition
Når det internationale sammenrend af Billboard Paintere kommer til Viborg i begyndelsen af juni, er det for at skabe nye kæmpemalerier til den nye Billboard Painting Festival i Viborg. De store 4 x 4 m malerier egner sig naturligvis ikke til at hænge op på almindelige vægge, men de er fantastiske til at imponere de tusindvis af mennesker, som hen over sommeren kommer til at opleve dem på kunstruten langs Søndersø i det centrale Viborg indtil udgangen af august.
For at alle kan få et indtryk af hvordan dette års kunstnere normalt udtrykker sig, har galleri NB åbnet dørene for de af kunstnerne, som gerne vil præsentere deres værker i galleriet.
Og stort alle deltagere i årets workshop ønsker også at deltage i Billboard Painters Exhibition, og dermed er en række af verdens mest interessante graffitiinspirerede kunstnere at finde i galleri NB fra fredag d. 7. juni til 3. august.

To af kunstnerne er så erfarne og kendte, at det er helt utroligt, at de kommer til Viborg og er med på denne udstilling:
Blade er populært sagt en gadedreng i kunstens verden, men han er samtidig blevet voldsomt kendt efter mange udstillinger på nogle af verdens førende gallerier og kunstmesser – heriblandt Art Basel, på flere anerkendte kunstmuseer f.eks. Whitney Museet i New York og vores egen Louisiana. Blade er samtidig den første nulevende kunstner siden Andy Warhol, som kom på forsiden af af Sothebys auktionskatalog i Amsterdam i 2005. Trods det at Blade er dristig i udførelsen af sin kunst, har han hidtil levet op til sit motto: ”Never busted”.

John Howard, født 1938 i USA, men bosat i Sao Paulo i en lang årrække, er 75 år og dermed den ældste kunstner som deltager. John Howard har som ingen anden været med til at den store by i Brasilien nu med rette kan kalde sig verdens graffiti-hovedstad. Det er første gang, at John Howard gæster Europa, og det er samtidig første gang, at han møder Blade!

De i graffiti kunstens verden nestorer bakkes på fornemste vis op af de øvrige kunstnere er alle omkring 30 år, og er alle nationalt kendte. Ken Sortais og Horfee fra Frankrig og danskerne Christian Elovara Dinesen og Anders Reventlov Larsen møder alle op med nye værker under armen til galleriet.
Og helt uventet har vi fået tilsagn fra en Tysklands største graffiti inspirerede kunstnere. Det er ingen ringere end MadC. På grund af niveauet på udstillingen, har hun takket ja til at deltage med to nye malerier på udstillingen.
Det kan næsten ikke blive større!