logo
Follow Galleri NB on Artsy
Bookmark and Share

Kunstnere

KÁRI SVENSSON
Født 1954 i Tórshavn

SELECTED EXHIBITIONS
2018
Galleri Rasmus, Art Herning, Denmark
Galleri Tønder, Denmark
Galleri NB, Viborg, Denmark
2017
Smidjan i Litluvik
Kunstmuseum Grenen, Skagen, Denmark
Galleri Rasmus, Art Herning, Denmark
2016
Fyrtårnet Hirtshals, Denmark
Galleri Tønder, Denmark
2015
Smidjan i Litluvik
Galleri Fold, Iceland
Naturens Magt, galleri NB - Viborg, Denmark
2014
Hyldest til Kári Svensson, galleri NB - Viborg, Denmark
Smidjan i Litluvik
2013
Layers, galleri NB - Viborg, Denmark
2012
Galleri Salling, Galleri NB København 'SLASH THE NATURE'
Galleri Margit Dørflinger, Farum Kulturhus, DK
2011
Bali-glimt, galleri NB- Roskilde
2010
Spain vs. Faroe, galleri NB- Viborg
Naturoplevelser, Margit Dørflinger
Ålesund Kunstforening
2008
Atlantic Flashes, galleri NB- Roskilde Gasværk, Denmark
2007
Reykjanes Museum of Heritage, Iceland
Big Painting Project, Lithuania
galleri NB, Viborg, Denmark
2006
Hafnarborg Kunstmuseum - Iceland
Faroe Art, Janus bygningen, Tistrup, Denmark
Bredgade Kunsthandel, Copenhagen, Denmark
2005
galleri NB – Viborg, Denmark
Galleri Bi-Z, Kristiansand, Norway
2004
50 års fødselsdags udstilling, Kunstmuseet, Torshavn, Faroe Islands
50 års fødselsdagsudstilling, Randers Kunstmuseum, Denmark
galleri NB - Roskilde Gasværk, Roskilde, Denmark
2003
galleri NB, Viborg, Denmark
Grands er Deunes D'avjourd'hui, Paris, France
Galleri Rasmus, Odense, Denmark
Færøsk Kunst, Ålands Kunstmuseum, Sweden
Færøsk Kunst, Den Frie, Copenhagen, Denmark
Færøsk Kunst, Stockholm, Sweden
2002
Galleri Rasmus, Odense
2001
galleri NB, Viborg
The Touch, Singapore
2000
Færøsk Kunst, Gl. Holtegård, Copenhagen/New York
Grands et Deunes D’avjourd’hui, Paris, France
1999
Færøsk Kunst, Den Frie, Copenhagen, Denmark
Listasavn Akureyri, Iceland
1998
Art Herning, Denmark
Kunsthallen, Copenhagen, Denmark
Listasavn Reykjavikur - Kjarvalsstadir, Iceland
1997
Art Copenhagen, Denmark
Vandreudstilling, De Baltiske lande/Artcollection Baltic Countries

COMMISIONS – INTER ALIA
Listaskálin, Torshavn, Faroe Islands
Udenrigsministeriet, Denmark
Toyota, Herlev, Denmark
Føroya Banki, Tórshavn, Faroe Islands
Handelsskolen, Tønder, Denmark
Totalbanken, Odense, Denmark
Svømmehallen, Tórshavn, Faroe Islands
Folketinget, København, Denmark
Grundfos Pumps, Japan
Alk-Abello, København
Neoprocess, Odense
Grundfos, Bjerringbro
Kristelig Fagbevægelse, Odense
Sparekassen Skals, Viborg
Fiskernes Fiskeindustri, Skagen

MEMBER OF
The Society of Art, Faroe Islands

STUDY VISITS
2011 Bali - Indonesia
2010 Spanien

Om udstillingen BALI GLIMT:
Hvad sker der når en færøsk kunstner tager til Bali og bliver udfordret af nye landskaber, et helt andet lys og en ganske anden farvepalet? Svaret finder man på denne udstilling, der viser helt nye sider af Kàri Svensson. Det er et både vovet og usædvanligt eksperiment, for det er en kendt sag, at der er lang vej mellem Færøernes vejrbidte temperament og Balis glødende farver og afdæmpede lys.

Når en kunstner, der er så forankret i den færøske natur, som er tilfældet med Kàri Svensson, pludselig foretager et kvantespring over i et helt andet univers, må man nødvendigvis overraskes - og imponeres. Det kræver mod at finde ny anvendelse for sin kunstneriske værktøjskasse, men samtidig sætter processen gang i en ny udvikling. Netop dette var Kàri Svenssons mission da han tilbragte to måneder i sit midlertidige atelier i Ubud på Bali. - At udfordre sin egen samhørighed med den færøske natur ved at knytte nye bånd til et helt andet landskab. Det storslåede, monumentale udtryk fra de færøske landskaber er trådt i baggrunden til fordel for et mere koloristisk og legende univers, hvor afstanden til Balis natur og kultur er tilbagelagt.

Som i de færøske værker, er også billederne fra Bali kendetegnet ved deres sanselige udtryk, og selvom stilen er ekspressiv rummer værkerne en form for genkendelighed. Besøgende med kendskab til Færøerne eller Bali vil ofte føle sig bevæget over Kàri Svenssons evne til at ramme stemningen og den oplevelse af naturen, som de selv har haft. På denne måde har Kàri Svenssons nye værker et fællesskab med de færøske malerier, hvor det genkendelige element opstår i den sanselige gengivelse mere end i det figurative.

About Kàri Svensson
Kàri Svensson lives and works at the Faroe Islands. Kàri Svensson had his first solo exhibition by the age of 17, since then he has been exhibiting in Scandinavia, USA, Iceland and the Netherlands. The past years Kàri Svensson has established himself as one of the most acknowledged painters from the Faroe Islands. Throughout many years Kàri has been a loner at the art scene of the Faroe Islands. His expression is far from the traditional painting of the Faroe Island, which are mostly realistic paintings of the life in the small villages. The paintings of Kàri Svensson are renewing the classical landscape with his playful strokes and the abstract resemblance to recognisable nature. His paintings are very expressive and describes Kàris own experience with nature through the year – how the weather changes quickly between fog, sun, storm and rain.

--------------------------

Pressemeddelelse 23.juni 2008
Atlantic Flashes

Galleri NB og Palæfløjen sætter Roskilde i Færøernes tegn, når de fra lørdag d. 2.august åbner to store udstillinger med en fornem række af færøske kunstnere.

Fra kl.15 slår galleri NB dørene op for en stor separatudstilling med billedkunstneren Kàri Svensson. Under overskriften Altantic Flashes opdeler han malerierne i fem forskellige temaer: Årstiderne, Beskueren, Lyset, Vandringsfuglene og Møderne. Disse temaer er spændende og nærværende udtryk for den pagt Kàri Svensson har indgået med den færøske natur. Som også teksterne i den til anledningen udgivne bog omtaler, så bruger Kàri Svensson den rå natur og alle dens utrolige variationer til at skabe glimt af oplevelserne i sine værker. Hvert tema afspejler forskellige indgange i mødet mellem Kàri Svensson og den kolossale rigdom i naturen.

Med hans malerier bevæger beskueren sig gennem de færøske landskaber med en palet, der stråler af intensitet og varme. Man befinder sig i naturen, og ser hvad Kári Svensson ser. Hans malerier bærer præg af de lange dage i naturen, hvor hans abstrakte landskaber tager form. Indfangelsen af fuglene, havet, bjergene, vinden og menneskene, der lever der, afspejles i de voldsomme penselstrøg. Kàri lever med det færøske vejrs omskiftelighed, og vejrets konsekvenser for dagligdagen, som er en præmis for livet på Færøerne.

Gennem de senere år har Kàri Svensson (f.1954) positioneret sig som en af Færøernes mest markante malere. Kàri har gennem mange år været en enspænder indenfor færøsk kunst. Hans udtryk ligger langt fra det traditionelle færøske maleri, hvor man finder naturtro gengivelser af livet i bygderne og de omkringliggende bjerge. Kàris billeder fornyer det klassiske landskabsmaleri med sine legende strøg og sine abstrakte antydninger af genkendelig natur.

Kàri Svensson har udstillet i bl.a. USA, Frankrig, Holland, Norge, Litauen og på Island.